top of page
logo RVS transparant.png

Assessments

Onze professionals helpen u

graag verder!

Een goed uitgevoerd assessment met objectieve feedback levert u waardevolle informatie op

Reinders & van Soest neemt jaarlijks meer dan honderd assessments af in opdracht van de werkgever of de werknemer. Dit kan variëren van een vragenlijst met één specifieke vraag tot een uitgebreid onderzoek waar de assessor meerdere aspecten met de kandidaat onderzoekt en uitgebreid bespreekt.

 

Tijdens de loopbaan van een werknemer doen zich diverse momenten voor waarop een assessment inzicht geeft én zowel werknemer als werkgever de juiste handvatten biedt om met elkaar in gesprek te gaan. Het belang om meer inzicht te krijgen in de competenties, de drijfveren en de ontwikkelmogelijkheden van de betreffende persoon kan bijvoorbeeld tijdens een sollicitatieprocedure, een intern loopbaantraject, bij langdurige ziekte of een outplacementtraject. Een ontwikkel-, potentieel- of selectieassessment biedt dan uitkomst. Het geeft de werkgever een onderbouwing voor het nemen van de juiste beslissing. En de medewerker krijgt nieuw inzicht in zijn of haar talenten, verbeterpunten en potentieel.

Een voorbeeld van een assessment is de PPA assessment (Persoonlijk Profiel Analyse)

De PPA (persoonlijke profiel analyse) van Thomas International is een simpele maar zeer effectieve manier om volledig beeld te krijgen van mensen op onder andere: competenties, (werk)gedrag, talenten, leerbaarheid, in welke omgeving iemand het best tot zijn recht komt, welke functies het best passen en hoe iemand onder druk functioneert. De PPA zetten we inmiddels in bij vele bedrijven en instellingen, zoals ministeries, multinationals maar ook door het MKB of particulieren met een loopbaanvraag.
 

Een assessment is vertrouwelijk. Onze trajecten worden volgens een gedegen en gekwalificeerd systeem uitgevoerd.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

lezing

'Het gaf ons de doorslag om een goede keuze te maken '

Wij hadden al twee keer iemand aangenomen die na een korte periode niet op zijn plek bleek te zitten binnen onze organisatie. Een sollicitatieprocedure is een tijdrovende klus waar we binnen de organisatie echt de tijd voor vrij maken ondanks de drukke agenda’s. Maar als dan blijkt dat het selectieproces binnen een korte periode weer opnieuw moet, dan is dat in onze ogen niet efficiënt. Via ons netwerk zijn we in contact gekomen met Reinders & van Soest. Zij hebben ons ondersteund door bij de laatste drie kandidaten een selectieassessment uit te voeren. De resultaten zijn na akkoord van de sollicitant met ons inhoudelijk besproken. Het uitgebreide advies van Reinders & van Soest gaf ons de doorslag om een keuze te maken. Met positief resultaat voor ons maar ook de gekozen kandidaat die inmiddels al langere periode bij ons werkzaam is.

Onze diensten
Onze referenties 
bottom of page